2024.04.16., kedd - Csongor
Budapest: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Hallgat a kormány, hogy miért adja drágábban a gázt Mészáros Lőrinc cége

frisshirek.hu | 2022. augusztus 18. - 12:27
Hallgat a kormány, hogy miért  adja drágábban a gázt Mészáros Lőrinc cége
Mészáros zavartalanul büntethet egyes gázfogyasztókat - kezdi bejegyzését Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és frakcióvezetője közösségi oldalán szerdán.
"Beszédesen hallgat a Kormány arról, miért nagyobb a földgáz számla, ha Mészáros Lőrinc érdekeltségén keresztül kapják a földgázt az emberek" - írja az ellenzéki képviselő.
A politkus egy hónapja tette fel a kérdést a Kormánynak: mi az oka annak, hogy a miniszterelnök barátjaként ismertté vált Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő lakossági földgázfelhasználók az 1729 m3-es éves átlagos földgázfogyasztásuk után akár nyolcezer forinttal is többet fizetnek a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztók.
Az MVM oldalán elérhető díjkalkulátor számítása szerint egy budapesti átlagos földgázfogyasztó - ahol az állami MVM FŐGÁZ Kft. a földgázelosztó - éves földgáz számlája mindössze 205.899 forint, ezzel szemben például egy szerencsi átlagfogyasztású háztartás - ahol a Mészáros érdekeltségű OPUS TIGÁZ Zrt. a földgázelosztó - éves földgáz számlája 214 009 Ft. A különbség nem csekély: több, mint nyolcezer forinttal drágább.
Tóth Bertalan hozzáteszi, hogy a Mészáros-érdekeltségű cég drágább szolgáltatása különösen fájó, ha figyelembe vesszük, hogy jellemzően az ország legszegényebb, leghátrányosabb területein biztosítja a földgázellátást. A kormánytól nem kapott választ a kérdésére, hogy miért engedik Mészáros cégének a nyerészkedését a lakossági földgázfogyasztókon.
Koncz Zsófia államtitkár - akinek a borsodi választókerülete egyébként éppen érintett, és akinek Palkovics László megbízásából választ kellett volna adnia - gondosan elkerülte a válaszadást.
A politikus megemlíti, hogy az államtitkár saját választóit sem tisztelte meg azzal, hogy megpróbálja megválaszolni a kérdést. Pedig a "szakmai segítséget is kérhetett volna családon belülről, hiszen édesanyja, Konczné Kondás Tünde tagja az OPUS TIGÁZ Zrt. igazgatóságának".
fotó: Opus Tigáz Facebook-oldala