2023.03.28., kedd - Hajnalka
Budapest: 0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony: 38-szoros profittal nyerészkedik a Paksi Atomerőmű az önkormányzatokon

frisshirek.hu, 2022. szeptember 20. - 12:25
Karácsony: 38-szoros profittal nyerészkedik a Paksi Atomerőmű az önkormányzatokon
Karácsony Gergely levélben kereste meg Orbán Viktort, hogy a Paksi Atomerőmű miért adja olyan drágán az áramot az önkormányzatoknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-bejegyzésben hívta fel arra a figyelmet, milyen hatalmas az árkülönbözet aközött, amennyiért a Paksi Atomerőmű előállít egy kWh-t, és amennyiért azt értékesíti. Az erőmű ugyanis 12 Ft-ért termel egy kWh-t, de azt 462 Ft-ért adja el az önkormányzatoknak. A főpolgármester feltette azt a kérdést, hogy ezt az árszabást mi indokolja.

Ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik

– szögezte le bejegyzésében Karácsony, és hozzátette azt is, hogy Paks áramtermelése könnyedén biztosítani tudná az összes közszolgáltatást az országban. Ezzel szemben a Fővárosi Önkormányzat a többi településsel egyetemben számla- és rezsigondokkal küzd.

Nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla

– fogalmazta meg a városvezető.

Majd megosztotta azt is, hogy kérdéseivel levélben kereste meg Orbán Viktort, és hozzátette, hogy legszívesebben inkább személyesen beszélgetne vele. A találkozóra remek alkalmat jelentene a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcs.

Illusztrációs fotó: Wikipédia