2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Mégsem veszi fel a hathavi jutalmat a fóti polgármester

Lukácsi Katalin, 2022. november 17. - 16:55
Mégsem veszi fel a hathavi jutalmat a fóti polgármester
Bruttó 5,85 millió forintot akart volna megszavaztatni magának Fót polgármestere, "ha van rá pénz, miért ne" felkiáltással. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azonban a jelek szerint jobb belátásra bírta.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Vass György fóti polgármester és az ő év végi jutalma körüli szappanopera - amelyről a Frisshírek.hu hasábjain is tudósítottunk - ma végére ért. A városvezető ugyanis csaknem bruttó hatmilliós, azaz hathavi fizetésnyi jutalmat adott volna saját magának. A javaslatot a hét elején elfogadta az önkormányzat pénzügyi bizottsága, ahol csak az egyetlen ellenzéki képviselő tiltakozott.

A polgármester azzal magyarázta, hogy a válság közepette is ilyen bőkezűen gondolna saját magára, hiszen sok pályázati pénzt és befektetőt hozott a városnak, és "ha van rá pénz, miért ne?" - tette fel a kérdést.

A tegnapi kormányinfó azonban változást hozott Vass György hozzáállásában. Gulyás Gergely a fótin túl a győri városvezető bónuszpénzét azt a megjegyzéssel illette, hogy nem tartja méltányosnak. Ennek hatására már a Pest megye város vezetője azt nyilatkozta, hogy saját jutalmának ötletére mégis inkább alszik egyet, meggondolja.

A fóti önkormányzati testület a mai napon szavazott volna a Vass-nak járó plusz pénzről, a polgármester azonban végül azt kérte, hogy ne vegyék az előterjesztést napirendre

- értesült az ATV Híradója, amely kérést aztán a testület elfogadta.

A kiemelt kép forrása: Vass György Facebook-oldala