2024.04.16., kedd - Csongor
Budapest: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Leszakadt a plafon egy budapesti gimnáziumban

frisshirek.hu | 2023. január 20. - 14:23
Leszakadt a plafon egy budapesti gimnáziumban

A budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum is nehezen viseli a komoly esőzéseket. Az egyik tanár képei hatására bejárta a médiát az, ahogy leszakadt a plafon az épületben. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

Sokkoló képet tett közzé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tegnap a közösségi oldalán. A budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikumban leszakadt a mennyezet. Az eset hatására Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció oktatási politikusa adott ki közleményt

Orbán addig hazudozott a tanárok béremeléséről, hogy leszakadt a plafon egy budapesti iskolában

címmel. Barkóczi Balázs, aki maga is dolgozott korábban tanárként, jelenleg azonban a párt országgyűlési képviselője a következőképpen kommentálta az esetet:

ha nem loptak volna el mindent az elmúlt 12 évben, akkor az uniós pénzek is jönnének Magyarországra, és az oktatás sem lenne ennyire kilátástalan helyzetben.

A szmo.hu az esettel kapcsolatban emlékeztetett, hogy ebből az iskolából is bocsátottak el tanárt amiatt, mert részt vett a polgári engedetlenségi akciókban. A képet az egyik érintett tanár tette közzé Facebook-oldalán, amelyhez egy olyan megjegyzést is mellékelt, hogy a szükséges védőfelszerelést is (védősisak) maguk vitték a tanárok. Az egyik iskolai széken pedig az alábbi felszólítások olvashatók:

  • A 3. emeleten lévő folyosón ne álljunk a plafonon lévő beázások alá!
  • A tócsákra vigyázzunk!
  • A folyosón a lehető legkevesebb ideig tartózkodjunk!

A kiemelt kép forrása: Kóczán Gábor Facebook-oldala