2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Hajléktalanellenes padokat telepítenek Újpesten, a Kutyapárt már készül is a szétszerelésükre

frisshirek.hu, 2023. június 16. - 12:25
Hajléktalanellenes padokat telepítenek Újpesten, a Kutyapárt már készül is a szétszerelésükre

Innováció a köztérrendezésben: kartámasszal középen osztott padok. Furcsa ötlet, hogy szélen nincs is kartámasz, csak középen. Ez a kialakítás nem tetszik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáinak, akik szerint ezzel tudatosan a hajléktalanok (vagy bárki más) leheveredését akarják megakadályozni. Ez a jövő?

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Örömmel jelentette be Facebook-oldalán Dr. Szabó Gábor a főváros IV. kerületének egyik önkormányzati képviselője, hogy

új fák és osztott üléses padok érkeztek a Főtér-parkba.

Az újpesti politikus bejegyzéséhez képeket is mellékelt, amelyen jól látható, hogy igen szokatlan formájú padokkal sietnek a fáradtságukban megpihenni vágyó újpesti polgárok kényelmére. A kartámasz ugyanis nemcsak a két végén található, hanem középen is.

Ez a különleges kialakítás felkeltette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt újpesti szervezetének figyelmét is, akik azonnal egy külön posztban adtak hangot nem tetszésüknek - amit a Telex vett észre. Ők voltak azok is, akik bejegyzésükben "hajléktalan és leheveredő szülő ellenes" alakúnak nevezték az ülő alkalmatosságokat, majd fanyarul hozzátették:

a papíron XXI. századi szemléletű, baloldali és szociálisan érzékeny vezetés újabb kiállása a szociális jogok mellett itt él közöttünk.

Lesz mit elbontani - tették hozzá, majd azt is, hogy csavarbehajtóval könnyen eltávolítható a furcsa kartámasz. Az MKKP újpesti politikusai arra is felhívták a figyelmet, hogy elég érthetetlen viszont az a megoldás, hogy a padon csak és kizárólag középen van kartámasz, a szélén nincs.

A kiemelt kép forrása: Dr. Szabó Gábor Facebook-oldala