2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Sorra mondanak fel a budapesti Eötvös gimnázium tanárai

frisshirek.hu, 2023. június 18. - 20:30
Sorra mondanak fel a budapesti Eötvös gimnázium tanárai

Újabb tanárok mondtak el a budapesti Eötvös József Gimnáziumban. Az ország egyik legjobb iskolájának pedagógusainál az utolsó csepp a pohárban a státusztörvény okozta megalázás volt – írja a Telex.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy távozó földrajz-történelem szakos tanár, Szeiman József azt mondja, hogy a parlament előtt lévő státusztörvény tartalma olyan kereteket szab, amelyekben már magasabb fizetéssel sem vállalná a tanári hivatást.

Szeiman szerint a tanárok, diákok és szülők közötti kapcsolat valamint az intézmény és a pedagógusok közötti kapcsolat szempontjából eddigi munkahelye ideális volt. Ő maga amúgy már nem is lát esélyt arra, hogy a közoktatásban helyezkedjen el. Mindaz, ami fenntarthatatlanná teszi munkáját, az az intézményen túlmutató, rendszerszintű problémákból fakad. „Volt egy barátságos beszélgetésem az igazgatósággal, megértették és elfogadták a helyzetet, amelyen sajnos ők szándékaik ellenére sem tudnak változtatni.”

A tanár szakszervezetek a kormány javaslatát csak „bosszútörvényként" emlegetik, mert úgy vélik, hogy a tavaly őszi tüntetések miatt most csattan az ostor a pedagógusokon. A pedagógus szakszervezetek szerint a  státusztörvény bevezetésével mintegy 5000 pedagógus mondana fel.

Fotó: wikipédia