2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

A Nagy-Kevély hegyen alakítottak ki emlékhelyet Suhajda Szilárdnak

Lukácsi Katalin, 2023. június 19. - 08:50
A Nagy-Kevély hegyen alakítottak ki emlékhelyet Suhajda Szilárdnak

A Nagy-Kevély hegyen hozták létre a magyar hegymászók és túrázók a Mount Everestnél életét vesztő magyar sportoló, Suhajda Szilárd egyik emlékhelyét - írta meg a Blikk.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Nagy-Kevély hegyen lett Suhajda Szilárd egyik emlékhelye

- írta ki Facebook-oldalára a Balaton-felvidék Túraoldal nevű közösség. Ahogy arról korábban a frisshirek.hu-n a helyszínről is beszámoltunk, a Nagy Kevély-hely csúcsára keresztet helyeztek el Suhajda Szilárd hozzátartozói, ahol a tragikusan elhunyt magyar alpinistáról emlékeztek meg. A kereszt azt követően került ki, hogy a budai Szemlőhegyi-barlanghoz közös gyertyagyújtást és főhajtást szerveztek a szélesebb közösség számára, amely eseményről szintén beszámoltunk a frisshirek.hu-n.

Már ott, a Szemlőhegyi megemlékezésen is leírták azt, hogy azért szerveznek emléktúrát a Nagy Kevély-hegyre, mert sokat edzett és túrázott arra Suhajda Szilárd, szerette azt a vidéket.

Hazai tájakon nekem mindig szép

- idézi fel bejegyzésében a túraoldal a lassan már egy hónapja elhunyt magyar hegymászó szavajárását a Pilisről. Mivel Suhajda Szilárd tisztelői 6-8 ezer méter magasságokba talán soha nem jutnak fel, ezért egy olyan helyet választottak ki a megemlékezések számára, amely közel állt az alpinista szívéhez. A bejegyzésben leírták azt is, hogy az Ezüst-Kevély és a Kevély-nyereg felől érkezve egy megemlékező írást is kifüggesztettek a hegyre.

A Nagy-Kevély egy szimbólum ma. Szilárd számára a hegymászás idővel sokkal mélyebb értelmet kapott. Az emberi cselekvés, az emberi akarat és kitartás határát kereste. És ehhez egy eszköz volt a hegy

- írták a többek között a megemlékező szövegbe, amely a Facebook-oldal bejegyzésében teljes egészében is olvasható. Amelyben kiemelték azt is, hogy Suhajda Szilárd "szeretettel és tisztelettel volt a hazai tájak iránt".

A kiemelt kép forrása: Balaton-felvidék Túraoldal Facebook-oldal