2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Brüsszelezve adott át EU-s pénzből épült idősotthont Szobon Rétvári Bence

frisshirek.hu, 2023. június 19. - 17:45
Brüsszelezve adott át EU-s pénzből épült idősotthont Szobon Rétvári Bence

Átadták Szobon a Védőszárny Idősotthont csütörtökön. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen arról beszélt, ebből a fejlesztésből is látható, hogy Magyarország jól gazdálkodik az európai uniós forrásokkal.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Dunakanyarban, barátságos, természeti környezetben, 250 millió forintos összköltséggel kialakított idősotthon ideális azoknak, akik békésen és komfortosan szeretnék tölteni mindennapjaikat aktív koruk után

- mondta Rétvári Bence az MTI beszámolója szerint a Pest vármegyei településen. A térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy az új intézmény tizenegy új munkahelyet is teremt. Az idős emberekről gondoskodás olyan munka, amire "születni kell" - jelentette ki. Hozzáfűzte, "kormányzati szinten" is arra törekednek, hogy minél több idős emberről tudjanak gondoskodni, akár saját otthonában, akár bentlakásos intézményben.

A bentlakásos intézmények férőhelyeinek száma 2010 óta 54 ezerről 59 ezerre növekedett.

A "többletkapacitás" mellett Rétvári Bence kiemelte a "többletfinanszírozást" is; az idősotthonoknál a támogatás 635 ezerről 1 millió 359 ezer forintra emelkedett. Százezres nagyságrendben nőtt azoknak a száma, akik megszokott környezetben kapják meg a szükséges gondoskodást - fűzte hozzá az államtitkár -, a házi segítségnyújtás finanszírozása 145 ezerről 463 ezer forintra emelkedett 2010 óta.

Nagyszüleink generációjának nem tudunk eleget köszönni, a tisztelet egyik megnyilvánulása, hogy az időskor biztonságát garantáljuk

- mondta Rétvári Bence. Kitért arra is, hogy "nehéz időket élünk", az elhúzódó háborús konfliktus gazdasági hatásai is elhúzódnak. Szankciók, emelkedő árak, nagyobb energiaköltségek, alapanyag-problémák, mindent nehezebb beszerezni - sorolta a politikus. Rámutatott: "ilyen szankciós, áremelkedéses időkben" is sikerült létrehozni ezt az idősotthont.

Ebből a fejlesztésből is látható, hogy hatékonyan tudjuk felhasználni az európai uniós forrásokat; elszomorítónak tartjuk azt a kirakateljárást, amelyet Magyarország ellen folytatnak

- jelentette ki Rétvári Bence. A Védőszárny Idősotthon 32 férőhelyes intézmény két-, három- és négyágyas szobákkal.

A kiemelt kép forrása: Rétvári Bence Facebook-oldala