2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Egy óvodaüzemeltető gondatlansága miatt ért áramütés egy kislányt

frisshirek.hu, 2023. június 19. - 11:30
Egy óvodaüzemeltető gondatlansága miatt ért áramütés egy kislányt

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy kislány áramütést szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az óvodának a hagyományos falak helyett üvegfalai voltak,

így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket - a gyári kialakítással szemben nem a falon vagy az álmennyezeten, hanem - a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, emiatt azok villamos csatlakozása nyitott, hozzáférhető volt - idézte az MTI a közleményből.

A vádlott óvodaüzemeltető kapott ugyan észrevételeket a szakemberektől, hogy a készülékeket burkolni szükséges, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta.

A kivitelező árajánlatot is adott a szükséges faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és a biztonságos használatot szolgáló burkolást mástól sem rendelte meg. Annak ellenére, hogy az óvodai dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni, hogy a gyerekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek, ők - az óvónők figyelemfelhívása ellenére - időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy oda a játékaikat bedobálták.

Végül 2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé,

ott hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, aminek következtében 8 napon túli sérüléseket okozó áramütés szenvedett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz a vádiratban - áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com