2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Egy ismert műgyűjtőt öltek meg különös kegyetlenséggel 13 éve, csak most született ítélet

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 09:05
Egy ismert műgyűjtőt öltek meg különös kegyetlenséggel 13 éve, csak most született ítélet

A Fővárosi Ítélőtábla nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházra ítélte a tizenhárom éve megölt műgyűjtó gyilkosát, bűnsegédjét pedig 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta; az őket a helyszínre vivő férfit rablás bűntette miatt 7 év szabadságvesztésre ítélte, míg a sértett lakásában korábban szexuális szolgáltatás ürügyén járt női társukat bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Fővárosi Főügyészség 2018-ban emelt vádat a 2010-ben elkövetett emberölési ügyben, amely "a napokban nyert jogerős befejezést" - írták a közleményben.

A Budapesten élő 81 éves sértett ismert műgyűjtő volt,

hobbijáról a banda tagjai egy műkincskereskedő családtagjukon keresztül értesültek. Tudomást szereztek arról is, hogy a férfi XI. kerületi lakásában más műtárgyak mellett egy értékes festmény is található

- írták a közleményben. A banda elhatározta, hogy akár erőszak árán, rablással is megszerzi a festményt a sértettől. 2010. június 16-án a bűntársak - a csaliként magukkal vitt ismeretlenül maradt nővel - a helyszín közelében leparkoltak az autóval, egyikőjük a járműben maradt, hogy figyeljen és biztosítsa társai menekülését. Két idősebb férfi társa megvárta, amíg a nőt beengedi a sértett a földszinti lakásába.

Ott a nő elterelte a figyelmét és közben kinyitott egy udvarra néző ablakot,

amin keresztül a férfiak pár perc elteltével bemásztak a lakásba, majd egyikük a már az ágyon fekvő sértett arcába csapott egy kemény tárggyal. A társa egy ragasztószalaggal többször áttekerte a hasra fordított helyzetben lévő sértett torkát, majd a szalaggal a kezeit és a bokáit összekötözte. Ezután módszeresen átkutatták a lakást,

közben az egyik férfi úgy megmarkolta a sértett torkát, hogy nyelvcsontja eltört és "agybénulás" lépett fel nála, így az idős áldozat mintegy 5 percen belül megfulladt.

Ezután a magukhoz vett értékes zsákmánnyal a lakás közelében járművel várakozó társukkal a helyszínről elmenekültek - áll a közleményben - írta közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.