2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 27o
Az ország 19 megyéjében

A Lidl 100 millióra emelte adományát a Heim Pál Gyermekkórház javára

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 16:23
A Lidl 100 millióra emelte adományát a Heim Pál Gyermekkórház javára

Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül: a támogatásra szánt éves keretet 78 millió forintról majdnem 100 millió forintra emelte az áruházlánc.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Lidl Magyarország azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a támogatási programjának részeként - a nélkülöző magyar gyerekek, családok segítése mellett - a hazai egészségügyet is a szívén viseli, így

2019 óta havi rendszerességgel élelmiszeradományokkal segíti a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet.

Az áruházlánc eddig 260 millió forint értékű adományt

biztosított a gyermekkórház számára, az elmúlt egy év során a támogatásra szánt keretből többek között közel 11 tonna friss húst, közel 6,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, 2,6 tonna sajtot, 3700 bébiételt, 5,2 tonna felvágottat és mintegy 7,5 tonna száraztésztát juttatott el - írták.

Az adományok minden árucsoportra kiterjednek, és annak összetételéről mindig a kórház élelmezési vezetője dönt, figyelembe véve az egyes ételallergiákat, érzékenységeket is. Az áruházlánc az adományon túl az élelmiszerek szállításában is rendszeres segítséget nyújt - áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: a Heim Pál Gyermekkórház Facebook-oldala