2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

A Rákosrendező felújítása miatt számos vonalon változik a menetrend

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 15:58
A Rákosrendező felújítása miatt számos vonalon változik a menetrend

Július elejéig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok az esztergomi, a váci és a veresegyházi vonalon, mert szerdán megkezdődik Budapesten a Rákosrendező vasútállomásnál lévő Teleki Blanka utcai vasúti átjáró több mint két héten át tartó felújítása - tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Elbontják a korábbi útátjárót, a helyére új, kényelmesebb és biztonságosabb átkelést biztosító gumielemes burkolati rendszer épül.

A munkákkal párhuzamosan az állomáson kicserélik a szükséges síneket, karbantartást végeznek a váltókon, a biztosítóberendezésen és a felsővezeték-rendszeren - írták az MTI által szemlézett közleményükben. A Teleki Blanka utca egy szakasza is megújul, a vasúttársaság által kezelt, mintegy 2000 négyzetméternyi felületen elbontják a kockakövet, és aszfaltozott utat építenek a kerékpárosok és a gépjárművel közlekedők részére.

A MÁV saját beruházásában zajló átépítés várhatóan július végéig tart.

A munkálatok miatt teljes szélességében lezárják a Szegedi út és a Teleki Blanka utca összeköttetésében lévő közúti-vasúti átjárót. Autóval a Róbert Károly körút felé lehet kerülni. Gyalogosan az állomás és a peronok megközelíthetők.

A vonatközlekedésben is változások lesznek. Június 21-től július 2-ig módosított menetrend szerint közlekdenek a vonatok a Budapest-Esztergom vonalon.

Június 21-től június 24-ig a Budapest-Vác-Szob viszonylatban kell menetrendi változásokra számítani, majd ugyanott június 25-től június 28-ig további kisebb változások lesznek. A Budapest-Veresegyház-Vác viszonylatban is kétszer változik a menetrend, június 21-től június 24-ig, valamint június 25-től június 28-ig. A váci és veresegyházi vonalon pedig június 29-től július 2-ig ajánlott tudakozódni az átmeneti menetrendi változásokról. Az érintett járatok megváltozott menetrendje a Mávinform honlapján részletesen olvasható.

A kiemelt kép forrása: a MÁV Facebook-oldala