2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Ingyenes buszokkal, nosztalgia villamossal és trolival is utazhatunk majd a Múzeumok Éjszakáján

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 15:16
Ingyenes buszokkal, nosztalgia villamossal és trolival is utazhatunk majd a Múzeumok Éjszakáján

Hét különböző útvonalon indít múzeumbuszokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Múzeumok éjszakájára; a szombat délutántól vasárnap hajnalig közlekedő járatok a rendezvényre szóló karszalaggal további díj fizetése nélkül vehetők igénybe.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Múzeumok éjszakája helyszíneinek megközelítésére ideálisak a BKK múzeumbuszai,

emellett szinte minden résztvevő belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a közbringákat is érdemes használni - emlékeztet a BKK által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Az észak-pesti járat MU1, a budai járat MU2, a dél-pesti járat MU3, a budafoki (Törley) járat MU4, az óbudai járat MU5, a budavári járat MU6, a Várkert Bazár járat pedig MU7 jelzéssel közlekedik majd.

A Múzeumok éjszakájához kapcsolódva a BKK, a BKV Zrt. és a Közlekedési Múzeum együttműködésében szombat délután az N36-os villamosjáraton

a 1522-es pályaszámú F1A nosztalgiavillamossal is utazhat a közönség. Az 1940-es évek hangulatát idéző, nemrég felújított nosztalgiavillamos a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között közlekedik, érintve az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.

A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak az érdeklődők,

hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű jár majd. A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele. A járatok pontos menetrendje a BudapestGO applikációban is elérhető. A közlemény figyelmeztet arra, hogy

az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni,

tehát ezeken a járatokon a Múzeumok éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz. Szombaton a Deák Ferenc téri BKK Ügyfélközpont 7 és 24 óra között tart nyitva, igazodva a Földalatti Vasúti Múzeum meghosszabbított nyitva tartásához - közölte a BKK.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala