2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Kiállítás: egy jogász képzőművészeti álmai

Bottyán Róbert, 2023. június 21. - 16:14
Kiállítás: egy jogász képzőművészeti álmai

,,Színek a jog szürkeségében - Egy jogász művészeti álmai" - ezzel a címmel nyílt meg Kolarovszki Tamás, makói származású, már Budapesten élő jogász kiállítása a Hagymaházban. Az alkotó száz művet hozott magával.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kolarovszki Tamás tősgyökeres makói, a szüleim is itt éltek és itt vannak eltemetve. Makón járt általános- és középiskolába és 2006-ig élt itt, majd megismerte a feleségét és Budapestre költözött. Több diplomájával rendelkezik, eredetileg jogász, jelenleg végrehajtási ügyekkel foglalkozik.

,,A munka után kell a pihenés, van aki tévét néz, nálam az alkotás jött, ez pihentet. Előveszem a ceruzát és a papírt, ez kikapcsolja a gondolataim. Jól érzem magam abban a 2-3-4 órában, mellette zenét hallgatok"

- fogalmazott lapunknak adott interjújában.

Akvarelleleket 2017 óta fest, mellé jött a grafika, mindkét technikát teljesen autodidakta módon sajátította el. Igaz, az akvarellt is meg kell rajzolni előtte, hogy meg tudjuk festeni, így az alkotó jogásznál összeért a két módszer. Makói kiállítására zömében grafikákat állított ki, néhány festményt, vegyes tematikával: állatok, épületek, portrék, vitorlások. A jövőbeni nagyobb tervek között szerepel az összes James Bond megrajzolása.

A tárlatot Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója nyitotta meg. Arról beszélt, hogy régi baráti kapcsolat fűzi Kolarovszki Tamáshoz, akit a munkája szabályok közé szorít, de a művészetben szabadon tevékenykedhet.

Fotó: a szerző felvételei.