2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 16:35
Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert

Állatos élményprogramokkal, fényfestéssel, látványos produkciókkal, koncertekkel, tűzzsonglőrökkel és a csillagos ég csodáival, valamint sok más érdekességgel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Szent Iván éjjelén, péntek este a közönséget.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az intézmény keddi közleménye szerint, amit az MTI szemlézett napközben a szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva az állatkert, majd

este hétkor nyit újra a Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt.

A programok 11 óra utánig tartanak, a kapukon belépni fél 11-ig lehet, az érdeklődők éjfélig tartózkodhatnak majd az állatkert területén. Mint kiemelik, az este programjai között szerepelnek állatos élményprogramok:

  • oroszlánfókashow,
  • merüléses cápaetetés
  • és elefánttréning,
  • a kert több pontján pedig fényfestés is lesz.

A Varázshegyben egész este planetáriumi vetítéseket tartanak, valamint lesz arcfestés, kreatív kézműveskedés, buborék játszótér, szerelmi jóslás, titkosírás, bátorságpróba, boomwhackers interaktív zenebemutató és ökohangszer-készítés is.

A látogatók a Főkapu tér színpadán interaktív zsonglőrelőadást, a Fandyr zenekar koncertjét, a Tűzfészek Társulat bemutatóját, valamint Pál Dénes fellépését láthatják és hallhatják, ugyanitt lesz táncház és tűzugrás is a Berka együttessel. A Holnemvolt Vár színpadának programjai között szerepel lószerszámos zsákbamacska, dzsungelvarázs tűztáncshow, valamint SmartPoi fényzsonglőrshow.

Az est programját érdekes ismeretterjesztő előadások teszik teljessé:

a vidrák kifutója mellett a csillagászatot és a tengeri élővilágot, a tevekifutónál pedig a totemállatokat és a gyümölcsevő denevéreket bemutató eseményeket tartanak, sőt, az is kiderül, mit csinálnak a bogarak Szent Iván éjjelén. A Japánkertben megelevenedik a sámánok világa a sámáni révület, illetve a sámánasszony meséi programon, valamint a vurstlizóna játékai is működnek egész este, köztük a több mint száztíz éves, falovas-hintós Schäftner-körhinta - részletezi közleményében az állatkert. A részletes programkínálat az állatkert honlapján olvasható.

A kiemelt kép forrása: a Fővárosi Állatkert Facebook-oldala