2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Új főigazgatóval köszönti a Közlekedési Múzeum a Múzeumok Éjszakáját

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 14:50
Új főigazgatóval köszönti a Közlekedési Múzeum a Múzeumok Éjszakáját

Schneller Domonkos lett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, akit a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium irányítója, Lázár János öt évre nevezett ki - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A főigazgató megbízatása június 26-tól 2028. június 25-ig szól

- áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy Schneller Domonkos pályázat útján nyerte el a posztot. Mint írták, az Építési és Közlekedési Minisztérium hosszúra nyúlt átmeneti időszaknak vetett véget, amikor az elmúlt hónapokban lezajlott pályázati eljárás eredményeként Schneller Domonkos személyében megtalálta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vezetőjét. Az új főigazgató vállalta a feladatot.

"A megtisztelő megbízatás nagy felelősséggel jár, hiszen nehéz helyzetben, de komoly tervekkel vágok bele a múzeum csapatával együtt ebbe a ciklusba. Reményeim szerint a gazdasági helyzet stabilizálását, a vidéki és budapesti telephelyek lépésről-lépésre megújítását követően, részben azzal párhuzamosan megkezdődhet az Új Közlekedési Múzeum épületének kivitelezése az Északi Járműjavító területén. Nagyon bízom abban, hogy az ötéves ciklus végéhez közeledve már az új épületben köszönthetjük látogatóinkat" - idézte Schneller Domonkost a kommüniké.

A hosszú távú terveken túl konkrétumot is megosztott Facebook-oldalán az új főigazgató. Valter Attilával, a legsikeresebb magyar országúti kerékpárossal készült közös fotójával illusztrálva azt írta, hogy

csütörtökön nyitjuk az elmúlt évszázad legnagyobb kerékpártörténeti kiállítását Bringára váltva címmel az Északi Járműjavító dízelcsarnokban.

A kinevezett főigazgató korábban állami beruházások menedzsmentjével és városfejlesztéssel foglalkozott, 2018-tól 2022-ig a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt.

Nemrég az Országgyűlésben is téma volt a 2015 óta zárva tartó Közlekedési Minisztérium. A LMP részéről Bakos Bernadett arról kérdezte az illetékes minisztériumot, hogy mi várható az intézménnyel a jövőben. Az MTI beszámolója szerint május végén a politikus kérdésében felvetette, hogy számos hír volt arról, hogy az intézményt Kőbányáról Debrecenbe költöztetik. Felhívta a figyelmet arra, hogy

a múzeum tervei előrehaladott állapotban vannak, a vidéki helyszínválasztással az új múzeum létesítésének előkészítésére kapott 10 milliárd és a tervezésre költött csaknem 8 milliárd forintot is kidobnák az ablakon. Megszületett már a kormánydöntés?

A kérdésére akkor Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára elmondta, nem látott még olyan előterjesztést, miszerint vidékre költözne a múzeum. Jelenleg nincs döntés az ügyben - tette hozzá. A jelek szerint azóta megszületett.

A kiemelt kép forrása: Schneller Domonkos Facebook-oldala