2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Virág helyett emberi koponyát kért ajándékba egy nő egy férfitől

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 14:08
Virág helyett emberi koponyát kért ajándékba egy nő egy férfitől

Emberi test tiltott felhasználása miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy halottátvevőként dolgozó férfi és két társa ellen, akik újratemetésre váró elhunytak csontjait szerezték meg egy budapesti temetőből. A bíróság pénzbüntetést szabott ki a vádlottakra.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta:

a vádirat szerint az egyik budapesti temetőben halottátvevőként dolgozó 62 éves férfit a virágárusként dolgozó nőismerőse 2022 őszén rávette arra, hogy

szerezzen neki egy emberi koponyát.

A férfi a lejárat miatt közös sírhelyre, újratemetésre váró emberi csontok közül elvett egy agykoponyát és - egy külön elhunythoz tartozó - állkapocscsontot, azokat letisztogatta, összeillesztette, majd az így egésszé tett emberi koponyát átadta a nőnek a virágüzletben.

Egy ideig a virágárus a koponyát  az otthonában tartotta, majd továbbadta egy ismerősének, egy 35 éves férfinak.

A koponyát végül egy közúti ellenőrzésen a rendőrök a férfi gépkocsijának csomagtartójában találták meg. A Fővárosi Főügyészség a három vádlottat emberi test tiltott felhasználásával vádolta meg, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki rájuk pénzbüntetést. A bíróság - az ügyészi indítványnak helyt adva -, a temetői alkalmazottal és a nővel szemben több százezer forint, míg büntetett előéletű társukkal szemben egymillió forint pénzbüntetést szabott ki a büntetővégzésében, amelyet az ügyészség tudomásul vett - áll a közleményben.