2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Két harley-s segített utat törni egy mentőautónak a budai alsó rakparton

frisshirek.hu, 2023. június 23. - 20:45
Két harley-s segített utat törni egy mentőautónak a budai alsó rakparton

Budapesten épp Harley-Davidson jubileumi fesztivált tartanak, az osztrák rendszámű motorosok valószínűleg az eseményre érkeztek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Június 22. és 25. között Budapesten rendezik meg a 120 éves Harley-Davidson jubileumi fesztiválját. Az eseményre több ezer motoros érkezik a fővárosba.

Most arról posztolt az Országos Mentőszolgálat, hogy két, feltehetően a rendezvényre érkezett osztrák harley-s segítette egy szirénázó mentőautó közlekedését tegnap délután a budai alsó rakparton.

„Az autósok lépésben haladtak a dugóban, a motorosok azonban könnyedén előre mentek és figyelmeztették az sofőröket a mentő érkezésére, ami így gyorsan és biztonságosan elhaladhatott a két kocsisor között” – írták.

Hozzátették, ugyan bajtársaik nem tudták megköszönni a motoros „felvezetést”, de hálásak a segítségéért. „Balesetmentes közlekedést és kellemes fesztiválozást kívánunk!"

Szombaton 11 órától előreláthatólag 14 óráig motoros felvonulást tartanak a Hősök teréről indulva a belváros, a Szabadság híd, a budai rakpartok, a Nagykörút és az Andrássy út érintésével. 

A motoros felvonulás miatt szombaton 11 és 14 óra között a Dózsa György út – Hősök tere – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Friedrich Born rakpart – Sztehlo Gábor rakpart – Bem rakpart – Gyóni Gézi tér – Margit híd – Szent István körút – Teréz körút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Gundel Károly körút – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út útvonalon kell korlátozásra készülni.

A korlátozások idején a BKK elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.