2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Budapest: 25o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Plusz pénzhez juthatnak a pedagógusok

BFM, 2023. szeptember 17. - 14:30
Plusz pénzhez juthatnak a pedagógusok

Már csak négy napjuk van jelentkezni a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra - jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter, mellyel új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indul el.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Keressük együtt a tehetségeket és ismerjük el a tehetséggondozó tanárokat! A tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely 10 hónapon át, szeptembertől júniusig jár - áll a bejegyzésben, melyet az ATV Híradója szúrt ki.

Csák János a bejegyzéshez kapcsolódó videójában azt mondta, életünkben a legnagyobb formáló hatást a családunk, a szüleink és a tanáraink teszik. Tisztelet a tanároknak, akik a jövő nemzedékeit nevelik! - mondta a miniszter.

Annak érdekében, hogy minél hamarabb megtaláljuk a tehetségeket, a KIM új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indít Köbüki néven. Az ösztöndíj azt szolgálja, hogy azok a tanárok, akiknek a tevékenysége során a tehetséges gyerekek tovább tudnak tanulni, ki tudnak teljesedni, anyagi támogatást kapjanak - mondta.

Közölte, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, magyar irodalomra és nyelvre, történelemre és az ének-zenére

- közölte az MTI.

A miniszter azt kérte a pedagógusoktól és a szülőktől, "ha olyan tanárt ismernek vagy ők maguk olyanok, akkor jelentkezzenek" az ösztöndíjra. A Köbüki ösztöndíjasok személyét a Nemzeti Pedagógus Karral együttműködésben választják ki a szakemberek - mondta.

Fotó: Csák János Facebook-oldala