2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

150 év közlekedéstörténete 150 forintért, éppen a bulivillamos végállomásánál

Wolfy | 2023. november 16. - 15:00
150 év közlekedéstörténete 150 forintért, éppen a bulivillamos végállomásánál

Budapest 150. születésnapján, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Deák téri múzeuma. A BKV Zrt. így köszönti a szülinapos fővárost.

Arról már beszámoltunk, hogy Budapest 150. születésnapja alkalmából a BKK november 17-én 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban, amellyel egész nap korlátlanul lehet utazni a fővárosi járatokon. A részletek ide kattintva olvashatók.

A BKV Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítása is megtekinthető a 150 forintos jeggyel. Az időszakos tárlat – a Budapest 150 programsorozat részeként – az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát.

A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek – ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók – elevenítik fel a látogatóknak. A kiállítás a Deák téri múzeum egyik legnépszerűbb tárlata lett, és az év végéig látogatható.

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, egy igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét.

November 17-én, pénteken délelőtt 10 órától este háromnegyed 5-ig lehet majd megvenni a 150 forintos belépőket a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A város egyik legkülönlegesebb, mozgó bulihelyszíne – amelyet egy GANZ ipari csuklóson rendeznek be – november 16-án, 17-én és 18-án 17 és 23 óra között járja a várost Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon, a Kelenföld vasútállomás és a Deák tér megállókban lehet. Egyszerre nyolcvanan bulizhatnak a születésnapi különjáraton, akik – előzetes regisztrációval - érkezési sorrendben szállhatnak fel a bulivillamosra. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet. 

Fotó: Wolfy