2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Idén is útjukra indulnak a fényvillamosok

BFM | 2023. november 21. - 14:00
Idén is útjukra indulnak a fényvillamosok

Az adventi és a karácsonyi időszak látványossága, a BKV fényflottája idén is segít a fővárosiaknak és a Budapestre látogatóknak ünnepi hangulatba kerülni.

Az adventi és a karácsonyi időszak látványossága, a BKV Fényflottája nem csak a fővárosiak, hanem a Budapestre látogatók számára is ünnepi hangulatot teremt – áll a BKV Facebook-eseményében, amit a Femina szúrt ki.

Mint írják, a feldíszített, fényárban úszó járművek idén december 1-jén, napnyugta után gördülnek ki a Hungária kocsiszínből. Azok, akik szeretnék figyelemmel kísérni, ahogyan a járművek elhagyják a kocsiszínt, a BKV szeretettel várja őket a Sport utcába.

De arra is kitérnek, hogy a Flotta ezúttal mely járművekből fog állni: többek között az eredeti Fényvillamos, az UV, egy Combino, egy TW6000, egy ICS, egy KVCS-7 és egy T5C5K2 is látható majd az utakon.

Mindemellett kiemelik, idén egy meglepetés is várja az érdeklődőket, ugyanis 2023-ban útjukra indulnak a fénybuszok is! Illetve hozzáteszik, a BKV Fényflottája 2024. január 7-ig közlekedik majd a budapesti utakon.

Tavaly  a BKV Zrt. energiatakarékos, fényfüggönnyel díszített KCSV-7-es járművet indított útnak december 16-án. A vállalat célja egy energiahatékony, visszafogott megvalósítás volt, amely az akkori helyzethez igazodva, az energiaszámlát nem növelve tudott örömet szerezni utasaiknak.

Fotó: Adventi fényvillamos a budafoki kocsiszínnél, a 47-es villamos vonalán 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán