2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 9o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A harmadik emeletről zuhant a mélybe egy diák a Veres Pálné Gimnáziumban

Tirex | 2023. november 23. - 19:30
A harmadik emeletről zuhant a mélybe egy diák a Veres Pálné Gimnáziumban

Ma délután az iskola legfelső szintjéről ugrott ki egy kilencedik osztályos diák.

Délelőtt lezuhant egy diák az ötödik kerületi Veres Pálné Gimnázium belső aulájában. A fiút a mentők helyszíni ellátás után kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs hír.

A 444.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondta, minden részletre kiterjedően vizsgálja az esetet. A rendőrök a helyszínen szemlét tartottak és adatgyűjtést végeztek. Büntetőeljárás még nem indult az ügyben.

A Bors munkatársai kilátogattak az iskolához, ahol még órákkal később is zajlott a helyszínelés. Sikerült beszélniük az áldozat, L. Máté osztálytársaival, akik elmondták: a fiú készült az öngyilkosságra, búcsúlevelet is hagyott.

Zárkózott fiúnak tartották

Mátéval valami nem volt rendben

– mondta az egyik diák.

Ő alapvetően egy zárkózott fiú volt, nem igazán voltak barátai. Próbáltunk nyitni felé, de nem sikerült, mindenkivel elég mogorva volt, ráadásul a poénjai is elég furcsák voltak, mindig rasszista dolgokról beszélt. Reggel még nem vettünk rajta észre semmi furcsát, így nem is sejtettük mire készül.

Levetette magát a harmadikról

Éppen a harmadik szünetünk volt, amikor bejött egy tanár és mondta, hogy mindenki üljön a helyére, senki se menjen ki az aulához, ne nézzünk le. Mondták, hogy tragédia történt. Mi elsőnek nem tudtuk, hogy kivel, de aztán feltűnt mindenkinek, hogy Máté nem érkezik vissza a helyére. Ekkor mentünk a helyéhez és vettük észre a búcsúlevelét és a mellé rakott telefonját, amiről feloldotta a lezáró kódot, hogy könnyedén át tudják majd vizsgálni a készüléket. Kiderült, hogy a szünetben felment a harmadikra és az ott lévő folyosóról kivetette magát. Búcsúlevelet hagyott
Az osztályfőnökünk nagyon kiborult, ugyanis Máté egyértelműen készült az öngyilkosságra

– folytatták a fiúk.

Elmondták, hogy mi volt a búcsúlevélben.

Máté azt írta, hogy reméli Isten megbocsát neki, mert tudja, hogy ez súlyos bűn, amit el fog követni. Írta, hogy bocsánatot kér azoktól, akik szerették őt, illetve azt írta, hogy csak az édesanyját szerette és ő hiányozni fog neki.
Az igazgatót is megemlítette benne, őt nem kedvelte.
Mi azt tudtuk, hogy a családi körülményei nem voltak a legjobbak. Mindig ideges volt az otthoni dolgok miatt, valószínűleg emiatt döntött így. Végül mi is lenéztünk az aulába. Szörnyű látvány volt, mert láttuk lent feküdni a kövön… Azt is, hogy felrakják a hordágyra és elviszik. Nagyon kiborultunk az egésztől.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Ma délelőtt egy 9. évfolyamos tanulónk a tanórai szünetben a 3. emeletről a földszinti aulába ugrott. A gyermeket súlyos állapotban kórházba szállították.
A mentő, a rendőrség, a tanuló szülei, a fenntartó és a segítő szakemberek értesítése azonnal megtörtént.
A rendőrségi vizsgálat folyamatban van.
Kérem a sajtó képviselőit, hogy a nyilvánosság tájékoztatásakor tartsák tiszteletben a család és az iskola közösségének fájdalmát.
Korompay Bálint
igazgató

- áll az iskola közleményében.

Kiemelt fotó: Veres Pálné Gimnázium/Facebook oldal