2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Vissza kellett mennie a kórházba Szász Júliának, és Besenczi Árpád sem ússza meg enélkül

Wolfy | 2023. november 28. - 12:00
Vissza kellett mennie a kórházba Szász Júliának, és Besenczi Árpád sem ússza meg enélkül

Egymást érik a balesetek a színházakban.

Szász Júlia sérülései további orvosi beavatkozást igényelnek, emiatt visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára. A színésznő a Nemzeti Színházban sérült meg, amikor a Rómeó és Júlia próbáján leesett egy díszletként szolgáló erkélyről. Még a balesete napján megműtötték, és egy héten belül elhagyhatta a Traumatológiai Klinikát, ám mint megtudtuk, mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. A színház korábban csak végtagsérülésekről számolt be, ehhez képest újdonság a mostani információ.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója viszont visszatérhetett a színpadra annak ellenére, hogy előadás közben olyan súlyosan megsérült, hogy leszakadt az ujjának egy része. Besenczi Árpád kedden már játszott az Indul a bakterház című darabban, miután előző pénteken súlyos baleset érte a színpadon: a gyűrűje beleakadt egy díszletelembe, ami maradandó sérülést okozott számára. Emiatt még a darabot is át kellett valamennyire alakítani.

Bizonyos jeleneteken változtattunk, hiszen sok artistaszerű elem volt benne. Nem ugrom például ki az ablakon, nem mászom fel a létrán, nem tolok talicskát

– árulta el a színiigazgató. 

Besenczi Árpád azt is elmondta, hogy bár a körülményekhez képest jól van, még vissza kell mennie a kórházba, ahol úgynevezett csonkformáló kötéseket fognak neki feltenni, hogy erre rá lehessen majd húzni egy implantátumot, ami úgy fog kinézni, mint az igazi ujja.

Fotó: Wolfy