2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Felfüggesztett börtönt kapott a diákjával szerelmi viszonyt folytató tanár

Tirex | 2023. november 30. - 07:30
Felfüggesztett börtönt kapott a diákjával szerelmi viszonyt folytató tanár

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

A bíróság a férfit 18. életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélésben mondta ki bűnösnek. A férfit véglegesen eltiltotta a bíróság minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelyben 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik.

A vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022. január elején egy internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül vette fel a kapcsolatot a sértettel. A köztük váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett, és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022. március végéig többször találkozott, köztük testi kapcsolat is kialakult.

A vádlott mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel

- állapította meg a bíróság.

Az ügyben a bíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárásban kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Súlyosító körülményt a bíróság a büntetőeljárás során nem tárt fel, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Kiemelt fotó: Debreceni Törvényszék