2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 8o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Megérkezett a hó, Budapest elesett és jön még az ónos eső is

Tirex | 2023. november 30. - 12:00
Megérkezett a hó, Budapest elesett és jön még az ónos eső is

Megbénult a főváros tömegközlekedése.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést adott ki Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyékben, míg egyes fokozatút Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyékben.

Egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben eső miatt Pest, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre. Havazás miatt egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés lépett érvénybe Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben.

A havazás megbénítja a fővárosi közlekedést

A BKK Info közösségi oldala is arról ír, hogy fővárosszerte intenzíven havazik, ami nehezíti a közlekedést, ezért arra kérnek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel vezessenek. A tájékoztatás szerint a 7-es, a 60A és a 60B autóbusz nem közlekedik, az 53-as autóbusz a Márton Áron tér és a Sasadi út között nem jár.
Az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es autóbusz nem közlekedik a Mára Terézia utca és a Pannónia utca között. A 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es autóbusz terelve az autópályán jár, a Sasadi út és a Károly király utca között nem közlekedik.

Kisebb – nagyobb koccanások és karambolok is lassítják a közlekedést, mely az ónos esővel várhatóan fokozódni fog, - írta meg az Index

Kiemelt fotó: Zotphoto/Facebook